aysetatileciksin

BİR ERKEK İSMİ OLARAK İFFET

Posted on: Ağustos 12, 2014

müjde-ar-iffet

Kadın hakkı yoktur çünkü Hakkı bir erkek ismidir. Ay ne komik, yerlere yatıp debelenerek gülesim geldi de, kıyafetim müsait değil. Kız çocuklarına giydirdikleri uzun donlardan giyelim mi bundan sonra eteklerimizin altına? Zira karşımızdaki abiler ergen zekasına ve libidosuna sahip. Parkta kaydırağa çıkarken arkamızdan öküz gözleriyle bakabilirler. Öküz gözü bir şarap üzümü olduğunda güzeldir sadece. Üzüm şaraba demiş midir bu benim en güzel ezilmişliğim diye? Şairane şairane konuşan adamlar kalmadığından “bayan” şairler çoğaldı bu ara. İşte bunlar hep sayenizde oldu, sağolun abiler.

İnsanın içini ısıtarak bakan adamlar vardı eskiden. Yaşar Usta vardı hani, bak beyim diye nutuk atardı sevgiden bihaber fabrikatöre. Başka bir filminde, Gülen Gözler’de hepsine erkek ismi konulmuş kız çocukları vardı o güzel bakan adamın. Hep erkek çocuk istediğinden erkek ismi düşünmüş, kız olunca da o isimleri değiştirmemişti. İsmet, Fikret, Nedret ve Hikmet isimli kızlarının sevdalarını bağrına basardı güzel bakan güzel adam. İffetlerini sorgulamak aklına gelmezdi. Erkek evlat hasretini damatlarıyla giderirdi o filmde. Uniseks isimlerin sahipleri “erkek gibi kız” filan da değillerdi. Ki bir tanesi Türk sinemasının tek “kadın” oyuncusu Müjde Ar’dı. Yeter veya Döne isimli kız çocukları yoktu o filmde. Döne ismi kız çocuktan erkek çocuğa dönsün diye konulur. Oysa o Döne gerçekten dönse ya evlatlıktan reddedilir ya da askere çağırılır. Erkekliğin şanındandır.

Hep erkek olacak diye düşünülerek yapılmış, istenmeyen çocuklarıyız biz bu toplumun. Bayan, ne kadar da bayansınız. Erkek doğmadıysak da erkek ölelim diye kahkahalarımızı saklamamız beklenmekte. Oysa “erkekler ağlamaz” düsturu da vardır bu toplumun. Civanım delikanlının ne hale geldiğine ahlanıp vahlanarak ağlamak delikanlıya yakışır mı? Genetik bilimi çok ilerledi artık sarışın, mavi gözlü ve kahkaha atmasını bilmeyen iffetli kız çocuklar ve ağlamayan erkek çocuklar üretebiliriz. Bundan saralım 3 tane. Yok yok 4 olmasın, kalıyor sonra.

Erkek iffet yoktur, çünkü İffet bir kadın ismidir. Öyle mi? Araba camına sıkıştırılmış bir kadın kafasıdır bu memlekette İffet. Ve muhakkak bir erkek tanımlaması, erkek ismidir. Taksi şoförü kim muktedirse odur. Yani ki, ticari bekleme yapma! Kızım sen de tatava yapma, kahkaha at!

 

 

Yorum bırakın